gyártásfoto

A gyártáshoz szükséges ivóvíz minőségű vizet a városi vízhálózatból kapja az üzem, amelyet a Sió Víz Kft Vízmű vállalat szolgáltat.

A bejövő hálózati vizet először 10 mikronos, szűrőn vezetik keresztül. Ezután egy automata vas és mangántalanítóval szűrjük a vizet. A mikrobiológiai követelmények biztosítása érdekében UV csírátlanító van a rendszerbe beépítve. A tisztított vizet hűtjük az egyenletes minőség érdekében. Az így előállított vizet automata töltőgépekkel palackozzuk.

A szén-dioxid külső szén-dioxid tartályból áramlik a szaturáló gépekbe, nyomásszabályzón keresztül.
 
A szaturáló tartályban lévő nyomást úgy kell beállítani, hogy a gyártmánylapon szereplő szén-dioxid tartalmat a késztermékben el lehessen érni.
Az elkészített szikvíz a flakonokba hatfejes töltőpulton kerül töltésre, míg a ballonok töltése kétfejes csapon történik.

A beérkező üres göngyöleg válogatása után (idegen csomagolóanyag) zárjegy ellenőrzés következik. A zárjegy megléte és épsége biztosíték a rendeltetésszerű használatra. Ettől eltérő esetben belső mosást kell végezni, valamint a zárjegyet, címkét pótolni kell.

A külső mosást nagynyomású, élelmiszeriparban engedélyezett mosó- fertőtlenítőszeres vízsugárral kell végezni, majd tiszta vízzel öblíteni. A mosott szikvizes palackokat töltés előtt vizuálisan ellenőrizni kell, az esetleg szennyezett palackokat ki kell válogatni, és ismételten tisztítani kell.